07 October 2010

MGTT & Scan Baby di KK sitiawan



Harini 07.10.2010 (Khamis) aku kene wat MGTT (minum air gule) sebab kenaikan berat badan yang melampau.. heheh dan yg pling best scan baby.. so awal pagi aku dah kluar (07.35pg) bergegas ke KK Sitiawan konon2 awal org tak ramai then dapat minum air gula yg masih panas sbb kalo dah sejuk x lalu nk telan..

Sampai je kat klinik.. huhuh x seperti yang dijangka.. org sangat ramai.. maybe sbb org2 tua cek kencing manis pon ramai jugak.. sampai turn aku ambik darah ...pastu nurse suh minum air gule.. syukur air masih panas aku minum 3 kali teguk je.. (laju x laju sgt la) smpai org sebelah aku tanye senang nye minum! sedapke? heheh aku jawab kalo lambat2 lagi terasa manisnye.. huhuhuh..setel minum aku terus pegi bahagian utk cek ibu mengndung n baby.. letak kad then tggu turn untuk scan.. sampai turn aku tengok2 doktor subashini ade.. so die la yang scan aku.. hmm sonok.. die tunjuk kepala baby, tangan, tulang belakang, kaki, jantung, pundi kencing, buah pinggang semua nampak.. teruja gile.. dan part yg pling penting dan aku nk tau sangat adalah.. jeng jeng jeng.. jantina nyer la.. die tunjuk kat aku tapi aku x berapa clear.. hehehe die kate baby GIRL.. huhuh syukur... ape pon aku x kisah sebenarnye.. janji sihat..

Hmm doktor ade print scan tu... tp aku x clear apekah itu?? tangannyer ker.. kakinyer ker.. belakangnyer ker.. tah le.. korang rase ape tu??

3 comments:

♥♥ atie ♥♥ said...

tahniah...tp yg penting..jage kesihatan yer...kami doakan semua selamat..ibu n baby sihat!!...amin...

.:LuVnieNajeR:. said...
This comment has been removed by the author.
.:LuVnieNajeR:. said...

tq kak watie.. insyaallah.. akan ku jaga anugerah terindah ni.. huhu.. bukan snang nk dapat..